Loader

Στραπατσάδα σε ψωμί με μυρωδικά

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

4αυγά χτυπημένα

Λάδι

Αλατοπίπερο

2φέτες μπέικον ψιλ/νες

1ντομάτα μεγάλη τριμμένη

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

4φέτες μπαγιάτικο ψωμί

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

1κ.γλ.θυμάρι

1σκελ.σκόρδο κομμένη στη μέση

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τρίβουμε πάνω τους το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τα αυγά με το μπέικον, την ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης. Ρίχνουμε και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά. Η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη όταν τα αυγά έχουν αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Βάζουμε στο πιάτο τα ψημένα ψωμάκια κι από πάνω ρίχνουμε μια δυο κουταλιές από τη σταπατσάδα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *