Στραπατσάδα σε ψωμί με μυρωδικά
2013-06-02- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 15λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
4αυγά χτυπημένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φέτες μπέικον ψιλ/νες
1ντομάτα μεγάλη τριμμένη
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
4φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.θυμάρι
1σκελ.σκόρδο κομμένη στη μέση
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τρίβουμε πάνω τους το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τα αυγά με το μπέικον, την ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης. Ρίχνουμε και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά. Η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη όταν τα αυγά έχουν αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Βάζουμε στο πιάτο τα ψημένα ψωμάκια κι από πάνω ρίχνουμε μια δυο κουταλιές από τη σταπατσάδα για να σερβίρουμε.