Loader

Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα ουίσκι

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

 

2στήθη κοτόπουλο

2κ.σ.βούτυρο

2κ.σ.ζάχαρη άχνη

1/2κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

1/2φλ.ουίσκι

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

1φλ.κρέμα γάλακτος

1φλ.ζωμός κοτόπουλου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το ουίσκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη. Ρίχνουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοψηθει 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.