Loader

Σπιτικές πίτες για σουβλάκια

2013-05-27
  • Yield: 10 πίτες
  • Servings: 5 μερίδες
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time:
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ιταλικό γιορτινό ψωμί

  • Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας

  • Πικάντικα τυρομπαστουνάκια από ζύμη πίτσας

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Τυρομπαστούνια με ανθότυρο

Πίστευα ότι θα είναι περισσότερο δύσκολο, αλλά τελικά ήταν παιχνιδάκι και άξιζε τον κόπο.

Σπιτικές πίτες για σουβλάκι λοιπόν πολύ εύκολα σπίτι μας με τη βοήθεια από ένα τηγάνι με βαρύ πάτο.

Συστατικά

  • 2φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
  • αλάτι
  • 1κ.σ.γιαούρτι πλήρες
  • 1/2κ.γλ.σόδα φαγητού
  • λίγο λιγότερο από 1 φλιτζάνι νερό
  • λίγο λάδι για το ψήσιμο

Οδηγίες παρασκευής

Step 1

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και τέλος τη σόδα. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.

Step 2

Αν είναι παραπάνω κολλώδες το μείγμα συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι. Κάνουμε τη ζύμη, μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά , σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη και ψήσουμε τις πίτες την επόμενη μέρα, αρκεί να καλύψουμε το σκεύος μας με διαφανή μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο.

Step 3

Για το ψήσιμο αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο ένα καρύδι. Τα ανοίγουμε σε μακρόστενο ή στρογγυλό σχήμα, ανάλογα πως θέλουμε τις πίτες και τις ψήνουμε σε ζεστό λάδι που έχουμε βάλει σε αντικολλητικό τηγάνι, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Step 4

Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε τη μια πάνω στην άλλη, καλύπτοντας τες στο τέλος με απορροφητικό χαρτί και πετσέτα κουζίνας μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και να τις αποθηκεύσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό.

Κατηγορία Συνταγής:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *