Loader

Σουφλέ σπανάκι με ζαμπόν

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1κιλό σπανάκι
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3αυγά χτυπημένα
½ φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
Λάδι

Αλατοπίπερο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
200ml κρέμα γάλακτος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό και ρίχνουμε μέσα τυο σπανάκι χοντροκομμένο , τον άνιθο και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το ζαμπόν , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα τυρία. Ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε σουφλιέρα ή βαθύ πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *