Σουφλέ σπανάκι με ζαμπόν
2013-06-04- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1κιλό σπανάκι
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3αυγά χτυπημένα
½ φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
200ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό και ρίχνουμε μέσα τυο σπανάκι χοντροκομμένο , τον άνιθο και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το ζαμπόν , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα τυρία. Ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε σουφλιέρα ή βαθύ πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.