Loader

Σουφλέ με καπνιστό χοιρομέρι

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

Ψωμί χωρίς την κόρα-εγώ για  στρογγυλή σουφλιέρα χρειάστηκα 8 μακρόστενες φετούλες από ψωμί μπαγιάτικο
1φλ.καπνιστό χοιρομέρι ψιλ/νο
2αυγά χτυπημένα
500ml γάλα
300γρ.ρεγκάτο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο
Βούτυρο σε κυβάκια μικρά για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μια σουφλιέρα ή ένα ψηλό σκεύος γιατί θα φουσκώσει. Απλώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού και το χοιρομέρι να πάει παντού και να καλύψει όλη την επιφάνεια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και το τυρί, κρατώντας λίγο για το τέλος. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα στο ψωμί και το χοιρομέρι. Απλώνουμε και τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το τυράκι που κρατήσαμε και τοποθετούμε το βούτυρο σε διάφορα σημεία πάνω στο σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.