Σουφλέ γλυκοπατάτας με γραβιέρα
2013-06-06- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2 γλυκοπατάτες
3κ.σ. παρμεζάνα
70γρ.γραβιέρα τριμμένη
25γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το σκεύος
2κ.σ.αλεύρι
200ml γάλα
1 πρέζα μπούκοβο ή 1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
2 κρόκους αυγών
3ασπράδια αυγών
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν ,τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να μην σβωλιάσει. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιγενή κρέμα. Προσθέτουμε τα τυράκια μας, να λιώσουν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο ή το τσίλι και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με το ? από τα ασπτάδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά και συμπληρώνουμε και την υπόλιπη μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ανακατέυουμε. Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το σουφλέ μας.