Loader

Σουφλέ γλυκοπατάτας με γραβιέρα

2013-06-06
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

2 γλυκοπατάτες
3κ.σ. παρμεζάνα
70γρ.γραβιέρα τριμμένη
25γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το σκεύος

2κ.σ.αλεύρι
200ml γάλα
1 πρέζα μπούκοβο ή 1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
2 κρόκους αυγών
3ασπράδια αυγών
Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν ,τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να μην σβωλιάσει. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιγενή κρέμα. Προσθέτουμε τα τυράκια μας, να λιώσουν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο ή το τσίλι και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με το ? από τα ασπτάδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά και συμπληρώνουμε και την υπόλιπη μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ανακατέυουμε. Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το σουφλέ μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *