Loader

Σουβλάκια με λεμονόχορτο και σαλάτα noodles με καρότο

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

8χοιρινά σουβλάκια
1 κλαράκι λεμονόρτο ψιλ.νο
200γρ.noodles
3καρότα
1κ.γλ.τσίλι σκόνη
Χυμό ενός λεμονιού
Λάδι
3κ.γλ.ζάχαρη
2κ.σ.fish sauce
1 κρεμμύδι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λεμονόχορτο με το τσίλι, το ½ χυμό λεμονιού και λίγο λάδι. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα noodles.Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε στο multi τα καρότα και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την fish sauce ,τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το καρότα και το κρεμμύδι που τρίψαμε καθώς και τα noodles και ανακατεύουμε καλά. Τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και λίγο νερό κι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε τα σουβλάκια δίπλα στη σαλάτα από noodles που ετοιμάσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *