Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου
2013-07-03- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1/2φλ.βούτυρο
200γρ.κουβερτούρα
2φλ.μπισκότα τριμμένα
1/4φλ.ζάχαρη
1βανίλια
2κ.σ.νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2φλ.άχνη ζάχαρη
1/4φλ.βούτυρο λιωμένο
2κ.σ.γάλα
1βανίλια
100γρ.κουβερτούρα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολύ καλά. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε αντικολλητικό ταψάκι ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο , το γάλα και τη βανίλια. Το απλώνουμε όμορφα πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο άλλα 15 λεπτά. Εντωμεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα και περιχύνουμε πάνω στο γλυκό σε διάφορα σημεία. Το αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια για να σερβίρουμε.