Σοκολατένιες μπάρες με καρύδια και ινδοκάρυδο
2013-07-09- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρά ψημένα στο γκριλ
1 & 3/4φλ.αλεύρι
3/4φλ.άχνη ζάχαρη
3/4φλ.κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/4φλ.κακάο
100γρ.κουβερτούρα χοντροτριμμένη
3αυγά
3/4φλ.καστανή ζάναρη
3/4φλ.γλυκόζη
1/4φλ.βούτυρο λιωμένο
1φλ.καρύδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ετοιμάζουμε μια θρυμματισμένη ζύμη. Την απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο διασκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα να πάει παντού και το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σε αυτά την καστανή ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την καρύδα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το απλώνουμε πάνω στο ψημένο μείγμα μας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες για να το σερβίρουμε.