Loader

Σοκολατένια μπισκότα με κανέλα καφέ και πιπέρι

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

1 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για αλευρώσουμε τον πάγκο που θα κάνουμε τα μπισκότα

3/4φλ.κακάο

1πρέζα αλάτι

1κ.γλ.μαύρο πιπέρι

1κ.σ.στιγμιαίος καφές

1/2κ.γλ.κανέλα

3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.ζάχαρη

1αυγό

1βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

1/3φλ.ζάχαρη

1/κ.γλ.στιγμιαίος καφές

1πρέζα κανέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το πιπέρι, τον καφέ και την κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Το κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi τα υλικά για το πασπαλίσμα. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα ζύμη. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και μια λαδόκολλας . Με τα κουπ πατ κάνουμε σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που χτυπήσαμε στο multi με ένα σουρωτήρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.