Σοκολάτα με κονιάκ
2013-05-30- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία
(4.7 / 5)
3 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
300 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σπασμένη σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με δύο κουταλιές γάλα. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε το κονιάκ και στη συνέχεια το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμμα μέχρι να γίνει το ρόφημά μας παχύρευστο. Καλή σας επιτυχία!