Loader

Σκορδόψωμο ρολό με παρμεζάνα

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2κ.γλ.μαγιά

1κ.σ.ζάχαρη

1 1/3φλ.γάλα

3 ½ φλ.αλεύρι

3κ.σ.λάδι

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1/4φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

ιαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την καλύπτουμε σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά. Βάζουμε στο multi το βούτυρο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τον μισό μαϊντανό και τα χτυπάμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με ένα πλάστη σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο λίγο πιο λεπτό από μια κανονική πίτσα.

Βήμα2

Το αλείφουμε με όσο βούτυρο χρειάζεται για να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σαν σαλάμι σε κομμάτια πάχους 2 ½ δαχτύλων. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, κολλητά το ένα στο άλλο. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι 1-2 κουταλιές από το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα ρολά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *