Loader

Σκορδόψωμο ρολό με παρμεζάνα

2013-05-31
  • Prep Time: 60λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 1:50 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2κ.γλ.μαγιά

1κ.σ.ζάχαρη

1 1/3φλ.γάλα

3 ½ φλ.αλεύρι

3κ.σ.λάδι

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1/4φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Method

Step 1

ιαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την καλύπτουμε σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά. Βάζουμε στο multi το βούτυρο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τον μισό μαϊντανό και τα χτυπάμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με ένα πλάστη σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο λίγο πιο λεπτό από μια κανονική πίτσα.

Step 2

Το αλείφουμε με όσο βούτυρο χρειάζεται για να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σαν σαλάμι σε κομμάτια πάχους 2 ½ δαχτύλων. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, κολλητά το ένα στο άλλο. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι 1-2 κουταλιές από το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα ρολά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *