Loader

Σκορδόψωμο πίτα με μοτσαρέλα

2013-06-02
  • Prep Time: 45λ
  • Cook Time: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο

  • Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα

  • Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί

  • Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2φλ.χλιαρό νερό

1/2φακελάκι μαγιά σκόνη

1πρέζα αλάτι

1κ.γλ.ζάχαρη

4φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2κ.σ.πάστα σκόρδου ή 6σκελ.σκόρδο λιωμένες

1πρέζα αλάτι

1κ.σ.βασιλικός

2/3φλ.μαγιονέζα

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1κ.σ.λάδι

2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Method

Step 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο νερό. Ρίχνουμε το αλάτι , τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας. Το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Στη συνέχεια την μοιράζουμε στα 2 και ανοίγουμε μακρόστενα επίπεδα κομμάτια ζύμης τα οποία τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, την πάστα σκόρδου, το αλάτι, το βασιλικό και λίγο λάδι. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τη ζύμη και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *