Loader

Σιροπιαστό κέικ πολέντας με λεμόνι

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ.ζάχαρη

100γρ.σιμιγδάλι ψιλό

100γρ.καλαμποκάλευρο

1βανίλια

3αυγά

Ξύσμα 2 λεμονιών

Χυμό 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2φλ.ζάχαρη

1φλ.νερό

Ξύσμα 1 λεμονιού

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό , αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το χαράσσουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κάτσει τουλάχιστον 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ,αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *