Loader

Σιροπιαστό γλυκό καρύδας χωρίς αυγά

2013-06-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

2φλ.σιμιγδάλι ψιλό

½ φλ.καρύδα

1/2φλ.ζάχαρη

150γρ.βούτυρο λιωμένο

200γρ.γιαούρτι (εγώ έβαλα ένα γιαούρτι με γεύση πορτοκάλι –καρότο που ταιριάζουν με την καρύδα)

3/4κ.γλ.σόδα φαγητού

1πρέζα αλάτι

Ωμοί ξηροί καρποί για το στόλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ φλ.ζάχαρη

1 ½ φλ.νερό

Ξύσμα ενός λεμονιού

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να ζεσταθεί ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει 25 λεπτά και το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιμιγδάλι με τη σόδα. Ρίχνουμε την καρύδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το βούτυρο και το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι , τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τους ωμούς ξηρούς καρπούς-εγώ έβαλα ωμά κάσιους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, χαράσσουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε. Μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ½ εβδομάδα και να βγάζουμε το κομμάτι που θέλουμε να παίρνει θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *