Loader

Σαλιγκαροψωμάκια γεμιστά με λαχανικά

2013-05-31
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
  • Έτοιμο σε: 4:00 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 8
Βάθμολογήστε τη συνταγή

8 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

3φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για την επιφάνεια που θα την ανοίξουμε

1 ½ κ.γλ.μαγιά

2κ.σ.ζάχαρη

1 & 1/4φλ.νερό

Μια πρέζα αλάτι

3κ.σ.σογιέλαιο

Για τη γέμιση

1μεγάλο κολοκυθάκι ψιλ/νο

1μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κυβάκια

2πιπεριές Φλωρίνης ή ότι έχουμε κομμένες σε λωρίδες

2κ.σ.λάδι

αλατοπίπερο

100γρ.τυρί κρέμα

1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Λίγο λάδι και Παπαρουνόσπορος ή σουσάμι ή ψίχα ηλιόσπορου για το ψήσιμο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι. Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και την βάζουμε σε έλα ελαφρά λαδωμένο μπολ καλύπτοντας το με πετσέτα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει. Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνομε στην άκρη. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης σε μακρόστενα φύλλα , μέτριου πάχους. Τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα και μοιράζουμε τα λαχανικά . Διασκορπίζουμε τη μοτσαρέλα και πιάνουμε την μεγάλη πλευρά κλείνοντας την σε ρολό, σφιχτό. Πιέζουμε ελαφρά τις άκρες και τυλίγουμε κάθε ρολό σε σφιχτό ρολό σαν σαλγκάρι. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Τρώγεται σκέτο σαν σνακ ή σαν κύριο γεύμα με μια πλούσια σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *