Σαλάτα με σάλτσα μανιταριών
2013-06-29- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Συστατικά
2φλ.πράσινη σαλάτα της προτίμησης μας (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι κλπ)
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.καρύδια χοντροτριμμένα
1κ.σ.μέλι
1κ.σ.balsamico
1σκελ.σκόρδο
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το μαρούλι σε βαθύ μπολ και από πάνω τα καρύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο να πάρει άρωμα το λαδάκι μας. Το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν 3-4 λεπτά. Προσέξτε γιατί πιτσιλάνε. Αφενός στεγνώστε τα καλά πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, αφετέρου καλό είναι να έχετε εύκαιρο ένα καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μέλι και το ξύδι, καθώς και ελάχιστο νεράκι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τη σαλτσούλα πάνω στη σαλάτα μας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα πριν σερβίρουμε.