Loader

Σαλάτα με σάλτσα μανιταριών

2013-06-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Συστατικά  

2φλ.πράσινη σαλάτα της προτίμησης μας (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι κλπ)
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.καρύδια χοντροτριμμένα
1κ.σ.μέλι
1κ.σ.balsamico
1σκελ.σκόρδο
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το μαρούλι σε βαθύ μπολ και από πάνω τα καρύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο να πάρει άρωμα το λαδάκι μας. Το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν 3-4 λεπτά. Προσέξτε γιατί πιτσιλάνε. Αφενός στεγνώστε τα καλά πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, αφετέρου καλό είναι να έχετε εύκαιρο ένα καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μέλι και το ξύδι, καθώς και ελάχιστο νεράκι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τη σαλτσούλα πάνω στη σαλάτα μας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.