Ρυζόπιτα με κοτόπουλο και φέτα
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία
(4.5 / 5)
2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1πακ.φύλλο κρούστας
2στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλ/να
1 ½ φλ.ρύζι γλασέ βρασμένο
Λάδι
Αλατοπίπέρο
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3αυγά χτυπημένα
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το ρύζι, τα αυγά ,τη φέτα, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδώνοντας τα πριν το επόμενο. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα ομοίως, απλά τα βάζετε ελαφρά σουρωμένα. Λαδώνετε και το τελευταίο με λάδι ανακατεμένο με λίγο νεράκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο , την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.