Ρολό σφολιάτας με φέτα, κοτόπουλο και πιπεριά
2013-06-01- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
4 αυγά
2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
300 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελάχιστο βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, την πιπεριά, τον άνιθο και τα μπαχάρια. Προσθέτουμε και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε έναν πάγκο και απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της στενής της πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε μια στρογγυλή κλασική φόρμα του κέικ, ελαφρώς βουτυρωμένη. Με λίγο νεράκι ενώνουμε τις άκρες, ώστε να σχηματιστεί μια κουλούρα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου..