Loader

Ρολό με μανιτάρια και κοτόπουλο

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
3κ.σ.γκούντα τριμμένο
2κ.σ.βούτυρο
4κ.σ.αλεύρι
1φλ.γάλα
3αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
5κ.σ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
2κ.σ.βούτυρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2φλ.κοτόπουλο ψημένο ψιλ/νο
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς Συμπληρώνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα μας. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις χλιαρύνει λίγο ρίχνουμε και το τυράκι. Όταν ψηθεί το μείγμα με το αλευράκι το αναποδογυρίζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση στην μικρή πλευρά. Το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες 3 εκατοστών περίπου και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.