Loader

Ρολοψωμάκια με λουκάνικο και δενδρολίβανο

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1κ.γλ.λάδι για το τηγάνι & 1κ.γλ.λάδι για το ταψί

200γρ.λουκάνικα χωριάτικα πολύ ψιλ/να

1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο

½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.δενδρολίβανο

1δόση ζύμη για πίτσα

Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε μια κουταλιά λάδι στο αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε με τη ζύμη μας ένα μακρόστενο φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνουμε στο κέντρο της, κατά μήκος, την γέμιση που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε πάνω της το τυρί και κλείνουμε τη ζύμη σε ρολό , βρέχοντας λίγο τις άκρες αν δεν κολλάνε. Το κόβουμε σε κομμάτια όσο περίπου 1 ½ δάχτυλο. Τα ακουμπάμε σε ταψί λαδωμένο, με την μια κομμένη πλευρά προς τα κάτω και δίπλα το ένα στο άλλο. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *