Loader

Ριζότο με πράσα και κουνουπίδι

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

Συστατικά  

 

2μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες

2μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.φουντάκια κουνουπιδιού

2κ.σ.βούτυρο

4 φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

1κ.σ.κόλιανδρος σκόνη

1φλ.ρύζι Arborio

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρολάκι με λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει, ανακατεύοντας . Όταν φτάσουμε στον μισό περίπου ζωμό ρίχνουμε το κουνουπίδι και τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Θέλουμε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει ένα κρεμώδες ριζότο. Το σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *