Loader

Ριζότο με πράσα και κουνουπίδι

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

2μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες

2μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.φουντάκια κουνουπιδιού

2κ.σ.βούτυρο

4 φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

1κ.σ.κόλιανδρος σκόνη

1φλ.ρύζι Arborio

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρολάκι με λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει, ανακατεύοντας . Όταν φτάσουμε στον μισό περίπου ζωμό ρίχνουμε το κουνουπίδι και τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Θέλουμε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει ένα κρεμώδες ριζότο. Το σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *