Loader

ριζότο με κεφτεδάκια

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1 ½ φλ.ρύζι κίτρινο
2κ.σ.βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
Ξύσμα λεμονιού
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
250γρ.κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
3κ.σ. πικάντικο τυρί τριμμένο
1 αυγό
1κ.σ.ξύδι
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1 κρεμμύδι τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι πολύ ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
200γρ.κρεμμύδια για στιφάδο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά,την φρυγανιά,το τυρί,το αυγό,το ξύδι,τον μαιντανό,το ξύσμα από το λεμόνι και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τα κρεμμυδάκια στιφάδου. Για το ρύζι λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το ρύζι να χρυσίσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό , συμπληρώνοντας κάθε φορά που το απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε και όταν απορροφήσει τα υγρά του ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *