Loader

Ρίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΓΛΥΚΟ

Συστατικά  

 

 

2 ½ φλ.αλεύρι

1φλ.quaker

1πρέζα αλάτι

1/3φλ.σταφίδες ξανθές

2κ.σ.κανέλα

2μήλα κομμένα σε κυβάκια

1κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1 ½ φλ.ζάχαρη

1βανίλια

3αυγά

1/3φλ.καρύδια χοντροκομμένα

1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ.τυρί κρέμα

1βανίλια

3κ.σ.σιρόπι καραμέλας

1 ½ φλ.άχνη ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το quaker, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε ξανά και μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το γλάσο στο multi και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *