Loader

Πρασοτηγανίτες με μυζήθρα

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

 

1πράσο ψιλ/νο

2-3κ.σ.νερό

2φλ.αλεύρι

Αλατοπίπερο

1/3φλ.κεφαλοτύρι τριμμένο

2αυγά χτυπημένα

1κ.γλ.σόδα φαγητού

1/2κ.γλ.κύμινο

Λάδι για το τηγάνισμα

Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε νερό που βράζει το πράσο για 5-6 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλατοπίπερο, το κύμινο, το κεφαλοτύρι και τη σόδα. Ρίχνουμε το πράσο και το νερό και με μια κουτάλα ανακατεύουμε το χυλό. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι. Τις τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *