Loader

Πουτίγκα ψωμιού με μερέντα και μαρμελάδα

2013-06-22
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

200γρ.ανθότυρο

2αυγά

2κ.σ.γάλα και επιπλέον για το ψωμί

1κ.σ.ζάχαρη

3κ.σ.μερέντα

3κ.σ.μαρμελάδα φράουλα

1φρατζόλα (μπαγιάτικο) ψωμί, χωρίς κόρα, κομμένο σε κυβάκια

1φλ.κρέμα γάλακτος

Βούτυρο για τη φόρμα

Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα, προαιρετικά

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Παίρνουμε το ανθότυρο και το βάζουμε στο Multi μαζί με το 1 αυγό, τις 2 κουταλιές γάλα, τη ζάχαρη, την μερέντα και την μαρμελάδα. Τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βουτάμε κάθε μπουκιά ψωμιού στο γάλα να μουλιάσει. Βάζουμε το μισό ψωμί στον πάτο του ταψιού και πάνω του αραδιάζουμε το μείγμα μερέντας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο ψωμί και με αυτό καλύπτουμε το γλυκό. Χτυπάμε το άλλο αυγό με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το πασπαλίζουμε με άχνη,αν την χρησιμοποιήσουμε και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *