Πουρές γλυκοπατάτας
2013-06-05- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
100γρ.βούτυρο φρέσκο
Αλάτι
2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες
Βήμα 1
Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν στον φούρνο στους 200C. Mόλις είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε από τη φλούδα. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Μόλις κάψει καλά το βούτυρο, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ λιώνουμε σε πουρέ τις γλυκοπατάτες μέσα στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνοδεύει κρεατικά ή ψάρια όπως σολομό ή τόνο.