Loader

Πουρές γλυκοπατάτας

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

2 μεγάλες γλυκοπατάτες
100γρ.βούτυρο φρέσκο
Αλάτι
2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες

Βήμα 1

Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν στον φούρνο στους 200C. Mόλις είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε από τη φλούδα. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Μόλις κάψει καλά το βούτυρο, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ λιώνουμε σε πουρέ τις γλυκοπατάτες μέσα στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνοδεύει κρεατικά ή ψάρια όπως σολομό ή τόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.