Loader

Πορτοκαλένιο κέικ με σουσάμι

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

150γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και επιπλέον για τη φόρμα

3αυγά

2φλ.ζάχαρη

1βανίλια

2λ.αλεύρι

1 ½ κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γλ.σόδα φαγητού

Μια πρέζα αλάτι

1φλ.γιαούρτι (εγώ έβαλα επιδόρπιο γιαουρτιού που είχα ,με κομματάκια σοκολάτας σαν στρατσιατέλα, μπορείτε να βάλετε ότι γιαούρτι έχετε, σκέτο ή με φρούτα που να ταιριάζουν και να ρίξετε και λίγα κομματάκια σοκολάτας-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα ή ακόμα και λευκή σοκολάτα)

Χυμός 1 πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

1φλ.σουσάμι καβουρδισμένο

1/4λ.ζάχαρη

1/4φλ.αλεύρι

3κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Μια πρέζα αλάτι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα σουσαμιού. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε λίγο να ενωθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, το γιαούρτι, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και απλώνουμε μέσα το μισό μείγμα σουσαμιού και πάνω του το μισό μείγμα κέικ. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σουσαμιού και με την υπόλοιπη ζύμη κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα αν την πιέσουμε μέσα στο κέικ που ψήνεται. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *