Loader

Πολίτικο χοιρινό με πιλάφι

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1/2κιλό χοιρινό κομμένο ε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2φύλλα δάφνης
1 1/2κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
Ζωμός κρέατος
1ποτ.κρασιού λευκό κρασί

1φλ.ρύζι για πιλάφι
2κ.σ.κουκουνάρι
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
1κρεμμύδι ψιλ/νο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μας. Μόλις πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και γεμίζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε περίπου 1 1/2ώρα. Εντωμεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι και το σουρώνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια να πάρουν χρώμα και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το χοιρινό με το πιλαφάκι μας και μπόλικη σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *