Loader

Πιπεροψωμάκια γεμιστά

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Tips: *Αν θέλετε να τα φάτε σαν κολατσιό στην δουλειά ή τα παιδιά σας στο σχολείο μπορείτε να αντικαταστήσετε το γκούντα με φέτα για να τρώγεται ευχάριστα ακόμα και κρύο

Συστατικά

250γρ.αλεύρι
10γρ.μαγιά ξερή
Αλάτι
1/2κ.γλ.ζάχαρη
2/3φλ.ηλιέλαιο και 1κ.σ. για τον πελτέ από πιπεριά
200ml νερό
3πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νες
400γρ.γκούντα τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τον πελτέ από πιπεριά. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις πιπεριές, το νερό και 1κ.σ. ηλιέλαιο, με κλειστό καπάκι να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Μόλις μαλακώσουν τα ρίχνουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, τα 2/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο, τον πελτέ πιπεριάς, τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη. Αν χρειαστεί κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το πλάσιμο με τα χέρια. Το αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, στο μέγεθος 1 πορτοκαλιού και με τα χέρια μας το πλάθουμε στρογγυλό στο μέγεθος ενός πιάτου καφέ. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί τριμμένο και κλείνουμε καλά τις άκρες ώστε να μην βγει το τυρί κατά το ψήσιμο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά όσο το τυράκι μας κρατάει ακόμα λιωμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *