Loader

Πιπεράτα κρακεράκια

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο

  • Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα

  • Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί

  • Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας

Συστατικά  

180γρ.αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
50γρ.παρμεζάνα τριμμένη
1κ.γλ.βασιλικός
120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, την πσρμεζάνα, το αλατοπίπερο και τον βασιλικό και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα. Το βάζουμε σε διαφανή μεμβράνη και το κάνουμε ένα στενόμακρο ρολό. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σαν συνοδευτικό για μπύρα, κρασί ή και μόνα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *