Loader

Πιλάφι με φιδέ και ρόδι

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

 

250γρ.ρύζι κίτρινο

2κ.σ.φρέσκο βούτυρο

1 ρόδι

150γρ.φιδέ

1κ.σ.βούτυρο

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

4-5 ζωμός κοτόπουλου χλιαρός

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω 2κ.σ.λαδάκι και το ρύζι.Ζεσταίνω το μάτι και αφήνω το ρυζάκι μου να¨"πάρει" λίγο.Όχι να σωταριστεί ή να σκουρύνει,ίσα ίσα να αρχίσει να ζεσταίνετε και αδειάζω το πρώτο ποτήρι ζωμού,χαμηλώνοντας τη φωτιά.Προσθέτω το αλατοπίπερο και ανακατεύω.Συνεχίζω αυτή τη διαδικασία με το ζωμό κάθε φορά που σώνεται,ποτήρι ποτήρι,μέχρι να βράσει και να κρατάει μια σπυρωτή γεύση. Όταν είναι έτοιμο,ρίχνω 1κ.σ.βούτυρο,ανακατεύω,σκαπάζω με μια πετσέτα και έπειρα με το καπάκι,ώστε να μην στάξουν υδρατμοί στο πιλαφάκι μου. Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το φρέσκο βούτυρο και 1κ.σ.λάδι και σωτάρω τον φιδέ να πάρει χρώμα.Ανακατεύω τακτικά μέχρι να ξανθύνει και αποσύρω από τη φωτιά. Ξεσπυρίζω το ρόδι και ρίχνω τουσ σπόρους μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι,όπωσ επίσης και τον φιδέ.Ανακατεύω και το μεταφέρω σε φόρμα στρογγυλή ή παραλληλογραμμή,ότι θέλετε,και σερβίρουμε. Καλήσας επιτυχία!

Κατηγορία Συνταγής: , , Ετικέτες: , , Συστατικά: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *