Πιλάφι με ρεβύθια,κουνουπίδι και αυγά
2013-06-12- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
150γρ.ρύζι για πιλάφι
300γρ.κουνουπίδι βρασμένο,σε μπουκετάκια
100γρ.ρεβύθια βρασμένα
4αυγά
1κ.σ.κάρυ σκόνη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βράζουμε τα αυγά μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον μαιντανό και το ρυζάκι να ξανθύνει. Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νεράκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε και άλλο νεράκι , όο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι, άλλα πάντα λίγο λίγο. Όταν το «μισοπιεί» και είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και το καπάκι από το κατσαρολάκι μας 5- 10 λεπτά να «κάτσει». Σερβίρουμε το πιλαφάκι μας σε κάθε πιάτο με ένα βραστό αυγό κομμένο στη μέση.