Πικάντικοι ξηροί καρποί στο φούρνο
2013-07-11- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
½ κιλό ανάμικτοι ξηροί καρποί
2κ.σ.λάδι
2κ.σ.μέλι
2κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.πάπρικα
2κ.γλ.ανθό αλατιού ή χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το μέλι, το λάδι και τα μπαχαρικά, καλά, ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τους ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά , ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο μέχρι να αποκτήσουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε χάρτινα χωνάκια ή τους διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο για τουλάχιστόν 3 μέρες.