Loader

Πικάντικη μανιταρόσουπα με σκόρδο

2013-06-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου

  • Γαλοπούλα σούπα με πολλά λαχανικά

  • Ρολό κιμά με μήλα και καρότα

  • Κολοκυθόπιτα χριστουγεννιάτικη

  • Σιροπιαστό κέικ με τρούφα και καρύδα

Συστατικά  

 

 

2κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.ρίγανη

1/2κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.chilly flakes ή μπούκοβο

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2κ.σ.αλεύρι

1φλ.γάλα

2φλ.ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και μόλις λιώσει σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύονταε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το καυτερό και τη ρίγανη και ρίχνουμε πάλι τα μανιτάρια και το σκόρδο στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε πάλι τα υλικά και τα βάζουμε σε multi όπου και πολτοποιούμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *