Loader

Πικάντικα μπιφτέκια με ρεβύθια και μελιτζάνες

2013-06-02
  • Prep Time: 45λ
  • Cook Time: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

2φλ.ρεβύθια βρασμένα

1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα

1κρεμμύδι

1κ.σ.κύμινο

Αλάτι

2κ.σ.μαϊντανός

1κ.γλ.πάστα harissa (πάστα καυτερής πιπεριάς)

2κ.σ.χυμό λεμονιού

150γρ.φρυγανιά τρίμμα

Πίτες για σουβλάκι, ροδέλες ντομάτας και γιαούρτι για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Κόβουμε την μελιτζάνα στη μέση και την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέσα σε τάψι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε την σάρκα και την βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε όπως και τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με πιτούλες, ροδέλες ντομάτας και γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *