Πικάντικα μπιφτέκια με ρεβύθια και μελιτζάνες
2013-06-02- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
3 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.ρεβύθια βρασμένα
1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
1κρεμμύδι
1κ.σ.κύμινο
Αλάτι
2κ.σ.μαϊντανός
1κ.γλ.πάστα harissa (πάστα καυτερής πιπεριάς)
2κ.σ.χυμό λεμονιού
150γρ.φρυγανιά τρίμμα
Πίτες για σουβλάκι, ροδέλες ντομάτας και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε την μελιτζάνα στη μέση και την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέσα σε τάψι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε την σάρκα και την βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε όπως και τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με πιτούλες, ροδέλες ντομάτας και γιαούρτι.