Πικάντικα κεφτεδάκια με σαλάτα κους κους
2013-06-15- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1/2κιλό κιμάς ανάμικτος
Αλατοπίπερο
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νο2
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1κ.σ.δυόσμος ξερός
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά αποξηραμένη καυτερή
Λάδι για το τηγάνι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
1φλ.κους κους βρασμένο και σουρωμένο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1κ.γλ.δυόσμος ξερός
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.balsamico
Χυμό ½ πορτοκαλιού
Χυμό ½ λεμονιού
2κ.σ. σταφίδα ξανθιά
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Πλάθουμε καλά σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το κους κους σε μια βαθιά σαλατιέρα. Ρίχνουμε το κουκουνάρι , το κρεμμύδι,την σταφίδα και τον μαιντανό. Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το λάδι, το balsamico, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο. Ανακινούμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κεφτεδάκια.