Loader

Πεπονοσαλάτα με τόνο και ζυμαρικό πεπονάκι

2014-08-22
  • Servings: 2
  • Prep Time: 45λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

30/8/14

Πεπονοσαλατά με τόνο και ζυμαρικό πεπονάκι. Πεπόνι στο τετράγωνο κατά μια έννοια και κατά μια γεύση… ανεπανάληπτη! Μη σκεφτείτε πως μας χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι, τουλάχιστον όχι πριν δοκιμάσετε το σημερινό πιάτο.

melontunasld (1) melontunasld (3) melontunasld (5)

Συστατικά  

½ φλιτζάνι ζυμαρικό πεπονάκι ή κριθαράκι

1 κονσέρβα τόνου σε λάδι, στραγγισμένη

½ φλιτζάνι πεπόνι, κομμένο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κυβάκια

¼ του φλιτζανιού ξερά cranberries

¾ του φλιτζανιού κοπανισμένοι ξηροί καρποί της επιλογής μας

1 ματσάκι αντράκλα ή ρόκα, χοντροκομμένη

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Χυμό από ½ πορτοκάλι και το ξύσμα του

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

¼ της κουταλιάς του γλυκού ζάχαρη

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας chia seed sή παπαρουνόσπορος

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της επιλογής μας

Method

Step 1

Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 10 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με τον τόνο, το αγγούρι, το πεπόνι, τα cranberries, τους ξηρούς καρπούς και την αντράκλα ή τη ρόκα.

Step 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά για το dressing.

Step 3

Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά έως μια ώρα να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται δροσερή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *