Loader

Πατατόψωμο

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1/2 κιλό Αλεύρι
1 1/2φλ.  Γάλα
10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
4 μέτριες Πατάτες
3κ.γλ. Ζάχαρη
1 Αυγό
Αλάτι
11/2κ.σ. Βούτυρο
Βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα ανακατεύοντας. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.Όταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες. Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε). Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.