Loader

Πατατόπιτα με ροκφόρ

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

1 κιλό πατάτες
200 γρ, τυρί γκούντα
150 γρ. ροκφόρ
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ ψιλές ροδέλες. Τις τηγανίζουμε τόσο, ώστε να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να μας καούν, ούτε να ξεροψηθούν, γι αυτό καλύτερα είναι να χαμηλώσουμε την φωτιά. Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ελαφρά λαδωμένο μικρό πυρέξ. Τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα. Από πάνω τρίβουμε το ροκφόρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μαγιονέζα και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο στο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.