Loader

Πατατόπιτα με μανιτάρια

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1,5 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 ml. γάλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
200γρ. ρεγκάτο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

λίγο λάδι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τις πατάτες Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μανιταράκια, σωτάρουμε δηλαδή το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και μόλις ξανθίσει ρίχνουμε τα μανιταράκια και τα αφήνουμε να πιουν τα νερά τους (να βράσουν στο ζουμί τους). Αφού έχουν βράσει οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις πατάμε μέ ένα πηρούνι (δεν θέλουμε να είναι πουρές αλλά να υπάρχουν κομμάτια πατάτας) Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια, το γάλα, το τυρί, το αυγό, κι αλατοπιπερώνουμε Αφού έχουν ανακατευτεί καλά τα υλικά τα αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *