Loader

Πατατοτυροψωμάκια σε ένα καρβέλι

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2φλ.γιαούρτι

2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4κ.σ.βούτυρο λιωμένο

Λάδι για τη φόρμα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

3μεγάλες πατάτες φρεσκοβρασμένες

1/2φλ.ξινόγαλα

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.σκόρδο σκόνη

Αλατοπίπερο

1/4κ.γλ.μπούκοβο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη

Μοτσαρέλα τριμμένη

Λίγο λάδι για το άλειμμα και μαυροκούκι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τις πατάτες ζεστές σε ένα μπολ και τις λιώνουμε σε πουρέ με πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα. Το ανακατεύουμε με το ξινόγαλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρο, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και κρατάμε τον πουρέ στην άκρη. Για τη ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ,το βούτυρο και το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα2

Την χωρίζουμε σε μπαλάκια όσο αυτό του γκολφ περίπου και με το χέρι μας τα πιέζουμε ένα ένα να ανοίξουν. Στο κέντρο της ζύμης που έχουμε στο χέρι μας βάζουμε από μια κουταλίτσα από τον πουρέ, λίγη πιπεριά και λίγο τυρί και το κλείνουμε πάλι σαν μπαλάκι.

Βήμα3

Το ακουμπάμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ακουμπώντας τα μπαλάκια ζύμης σε διάφορα σημεία, το ένα πάνω στο αλλό . Αλείφουμε με λίγο λάδι ακόμα και πασπαλίζουμε με μπόλικο μαυροκούκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *