Πατατοπιτούλα γυμνή με λουκανικάκια
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
4πατάτες
150ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
1φλ.γκούντα τριμμένη
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2φλ.γάλα
5λουκανικάκια Φραγκφούρτης κομμένα στα 4 ή μικρά λουκανικάκια ολόκληρα
1κ.σ.λάδι
Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε σε ταψάκι ελαφρά λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά τρίμμα. Τοποθετούμε τα λουκανικάκια τριγύρω πάνω στον πουρέ. Τα πιέζουμε ελαφρά να κάτσουν καλά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.