Loader

Πατάτες ογκρατέν (με κοτόπουλο)

2013-05-31
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

6-8 πατάτες βρασμένες (κομμένες σε φέτες)
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
500 γραμ φρέσκο γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι γεμάτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών χτυπημένους
ίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Method

Step 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα. Σε πυρίμαχο σκεύος (λαδωμένο ή βουτυρωμένο) στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄ - 40΄, έως σχηματιστεί κρούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *