Loader

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι και μπέικον

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

6 πατάτες μέτριες
300 γραμμάρια σπανάκι
½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμάρια μπέικον
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι  Πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και αφού μαλακώσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πατάτες σχηματίζοντας «καπάκια» και αφαιρούμε την ψίχα. Στην συνέχεια, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μπέικον, αφού έχουμε βάλει στο τηγάνι βούτυρο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε με ένα κουταλάκι τη μισή ψίχα που έχουμε αφαιρέσει από τις πατάτες, μέχρι να γίνει πουρές, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το σοταρισμένο σπανάκι και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *