Πανσετακια με σύκα
2013-06-12- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία
(2 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
6πανσέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ξυλάκι κανέλας
2φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.γαρύφαλλο
1κ.γλ.μπαχάρι
6σύκα ξερά
1κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο αλεύρι
1φηνάκια κονιάκ
2κ.σ.κέτσαπ
1δαφνόφυλλο
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Αποβραδίς βάζουμε τα πανσετάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα παριχύνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, τα γαρύφαλλο, τη κανέλα και το μπαχάρι. Τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράυ. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις αλευρώνουμε. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πανσέτες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μαρινάδα. Αλατοπίπερώνουμε και προσθέτουμε την κέτσαπ. Ρίχνουμε τα σύκα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν 45 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις πανσέτες ζεστές με ρυζάκι και σαλτσούλα από την κατσαρόλα