Loader

Πανσετακια με σύκα

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

 

Συστατικά  

6πανσέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ξυλάκι κανέλας
2φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.γαρύφαλλο
1κ.γλ.μπαχάρι
6σύκα ξερά
1κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο αλεύρι
1φηνάκια κονιάκ
2κ.σ.κέτσαπ
1δαφνόφυλλο

Οδηγίες

Βήμα 1

Αποβραδίς βάζουμε τα πανσετάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα παριχύνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, τα γαρύφαλλο, τη κανέλα και το μπαχάρι. Τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράυ. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις αλευρώνουμε. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πανσέτες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μαρινάδα. Αλατοπίπερώνουμε και προσθέτουμε την κέτσαπ. Ρίχνουμε τα σύκα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν 45 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις πανσέτες ζεστές με ρυζάκι και σαλτσούλα από την κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *