Loader

Πίτες με χούμους και ψητά λαχανικά

2015-04-04
  • Servings: 3-4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

10/4/15

Πίτες με χούμους και ψητά λαχανικά. Γνωστό και ως flatbread, η συνταγή μας σήμερα είναι μια εναλλακτική πίτσα, ιδανική για τη νηστεία αλλά και ιδιαίτερο ορεκτικό ή συνοδευτικό για κρασί.

hummfltbread (1) hummfltbread (5)

Συστατικά  

1 δόση ζύμη για πίτσα

Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

1 μεγάλο φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα hummus με παντζάρια ή ότι hummus θέλουμε

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

¼ του φλιτζανιού ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε ροδέλες

Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο

Method

Step 1

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3-4 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε μακρόστενα λεπτά φύλλα, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια πλάστη.

Step 2

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-15 λεπτά.

Step 3

Εντωμεταξύ αραδιάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα άλλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά.

Step 4

Μόλις βγάλουμε τις πίτες από το φούρνο τις αλείφουμε με το χούμους και διασκορπίζουμε από πάνω τα λαχανικά και τις ελιές. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Step 5

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι άλλο λαχανικό διαθέτουμε ή θρυμματισμένη φέτα ή ανθότυρο και να σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά από πάνω ή πάνω σε πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *