Loader

Πίτα με κιμά και λουκάνικο

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

5 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

5 φύλλα κρούστας
λάδι για το άλειμμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
1φλ.του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
250γρ. λουκάνικο χωριάτικο ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
1φλ.κόκκινο κρασί
500ml γάλα
2κ.σ. βούτυρο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νο
5κ.σ. αλεύρι
3αυγά
Μοσχοκάρυδο
100γρ.ρεγκάτο τριμμένο
100γρ.γκούντα τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνουμε πάλι σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον μαιντανό και την πιπεριά. Ρίχνουμε τον κιμά και το λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο ακόμα να πιεί τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ μέσα στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο στρογγυλό και απλώνουμε τα 3 φύλλα, ένα ένα λαδώνοντάς τα. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε τα άλλα 3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Γυρίζουμε τις άκρες καλά προς τα μέσα. Το τελευταίο φύλλο το βρέχουμε με λαδάκι ανακατεμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά η πιτούλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *