Loader

Πίτα από ψωμί με γάλα και αλλαντικα

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

15 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, όχι πόλυ χοντροκομμένες
150γρ.βούτυρο λιωμένο
5αυγά
1 ½ λίτρο γάλα
100γρ.φέτα θρυμματισμένη
100γρ.μανούρι θρυμματισμένο
150γρ.γραβιέρα σε κυβάκια
1φλ.αλλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κυβάκια
1/2κ/γλ.μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά κα το γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Βουτάμε μία μία φέτα σε αυτό να απορροφήσουν λίγο το υγρό και τις ακουμπάμε ομοιόμορφα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του. Σκορπίζουμε από πάνω τα τυριά και έπειτα τα αλλαντικά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος καθώς και το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε την πίτα στο ψυγείο 2-3 ώρες . Την βγάζουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *