Loader

Ογκρατέν με λαχανάκια Βρυξελλών

2013-06-01
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

600γρ.λαχανάκια Βρυξελλών λίγο βρασμένα και κομμένα στη μέση

1φλ.κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας κομμένο σε κυβάκια (εγώ έβαλα γαλοπούλα)

2κ.σ.βούτυρο

2κ.σ.αλεύρι

1 ½ φλ.γάλα

1φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

1/4φλ.μαγιονέζα

Λάδι και φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Method

Step 1

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι,λίγο λίγο , ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα λαχανάκια. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 25-30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *